Soome president ärgitab suurfirmasid kodumaale investeerima

Sirje Rank 15. jaanuar 2014, 12:31

Soome president Sauli Niinistö kutsub Soome suurfirmasid investeerima kodumaale, kirjutab Kauppalehti.

Täna otsustajatele ja firmajuhtidele korraldatud seminaril esinenud Niinistö ütles, et mõistab firmasid, mis asutavad tütarettevõtted teistesse riikidesse. Samas üksi maksude optimeerimise või maksudest kõrvalehoidmise nimel ei peaks seda tegema. Soome ühiskond on koolitanud ettevõtetele tööjõu, maksnud teadus- ja arendustöö toetusi ning pakkunud stabiilset keskkonda. Küsimus on eetiliselt oluline, ütles Niinistö.

Presidendi sõnul on peaminister Jyrki Kataineni valitsus alandanud ettevõtte tulumaksu konkurentsivõimelisele tasemele. Ettevõtjad võiksid asju vaadata laiemas plaanis.

Niinistö rääkis taas, et Soomes tuleb mõelda, millised on megatrendid - kliimamuutus, rahvastiku kasv ja vananemine, heaolu kasv -, kuidas need nõudlust mõjutavad ja Soomele uusi ekspordivõimalusi loovad.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2014, 12:31
Otsi:

Ava täpsem otsing