Hartwall plaanib suurendada eksporti Eestisse

Sirje Rank 16. jaanuar 2014, 13:28

Taanlastele kuuluv Hartwall, mis on sunnitud Soomes koondama, kuna ei suuda lisaks Soome kõrgetele maksudele ja kehvas majandusolukorras vähenenud tarbimisele konkureerida impordiga Eestist, lubab nüüd omakorda rohkem panustada ekspordile.

Nii ostavad soomlased ehk sel moel rohkem Soomes toodetud alkoholi.

"Plaanime oluliselt suurendada eksporti Balti riikidesse, Peterburi piirkonda, Rootsi ja Läänemerel seilavatele laevadele," tsiteeris Soome päevaleht Helsingin Sanomat Hartwalli äri- ja juriidiliste suhete direktorit Pekka Lindroosi.

Juba praegu viib Hartwall näiteks Lapin Kulta õlut ja muid tooteid maksuvabalt Eestisse, kust soomlased selle siis koju tagasi tassivad. Alkoholimaksud on Eestis Lindroosi sõnul vaid kolmandik Soome tasemest ja toodete hind odavam.

Praegu on Hartwalli eksport liiga väike, et firma majandustulemusi oluliselt mõjutada.

"Eestist Soome toodud alkoholist on alla poole praegu Soome toodang. Varem oli Soome toodete osakaal 95%," ütles Lindroos.

Erinevalt Olvist ja Taani Carlsbergist ei ole Hartwallil Eestis tootmist.

Aastas toodetakse Soomes õlle- ja karastusjookide tööstuse andmeil 400 miljonit liitrit õlut.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2014, 13:29
Otsi:

Ava täpsem otsing