Börs: euro tulek on äratanud huvi Olainfarmi aktsia vastu

Rainer Saad 20. jaanuar 2014, 12:57

Nasdaq Omx Tallinna turujärelevalve juht Kristo Sepp ütles, et praegu on veel vara hinnata, millist mõju on eurole üleminek Riia börsile avaldanud, kuid mõningast euro mõju võib täheldada Olainfarmi aktsia puhul.

„Hinnata tänasel päeval eestlaste huvi kasvu Läti aktsiate vastu on samuti enneaegne, sest Balti börsid on olnud juba aastaid sedavõrd tihedalt seotud, et Riia börsil noteeritud aktsiad ei olnud eestlaste jaoks kauged või võõrad ka siis, kui kasutusel oli latt. Pealegi oli euro/lati kurss juba pikemat aega paigas, seega suurt probleemi valuuta erinevus eestlastest investoritele ehk ei tekitanud, seevastu valuutavahetuskulud mängisid siinkohal kindlasti oma rolli,“ ütles Sepp.

„Kui rääkida konkreetsetest ettevõtetest, mille aktsia osas võib täheldada mõningast euro mõju, siis tooksin välja Olainfarmi, mille osas on alanud aasta esimese kahe nädalaga üles näidatud tugevat ostuhuvi. Suurenenud huvi võiks seostada nii valuuta muutuse kui ka ettevõtte IV kvartali majandustulemuste ootusega,“ ütles Sepp, kelle sõnul saavad suurimat kasu eurole üleminekust Riia börsil ilmselt suurte ja tuntumate ettevõtete aktsiad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2014, 12:57
Otsi:

Ava täpsem otsing