Partsi teravust pole põhjust imestada

22. jaanuar 2014, 00:00

Minister Juhan Partsi väljaütlemise pärast Leedu valitsuse käitumise kohta meile nii olulises projektis nagu Rail Baltic löövad praegu emotsioonid kõrgele. Muidugi, riigimeestelt oodatakse tavaliselt väljapeetud käitumist n-ö 24/7, aga vahel ollakse ka teadlikult teravad. Miks praegusel juhul, jääb asjaosaliste endi teada.

Viimasel ajal on Partsi püütud materdada iga kandi pealt. Põhjusi võib sageli ainult aimata. Aga et see on temas vimma tekitanud, oleks täitsa loomulik. Miks ei võinud siis ka leedulased oma sahmaka saada, pealegi üksjagu teenitult.

Kokkulepitud asi. Oli ju Rail Balticu trass valitsuste tasemel juba mõni aega tagasi kokku lepitud. Leedu uus valitsus on aga järsku hakanud käituma nagu mõni Eesti külakond, kes kiirraudtee olemust absoluutselt tundmata kategooriliselt nõuab, et see suurehitus õnne nendegi õuele tooks. Naljakas? Ei. Pigem kurb.

Ajalugu näitab, et sageli on leedulasi oi-oi kui raske pidada usaldusväärseteks partneriteks.  Meenutagem siinkohal käitumist pärast elektriliinide edukat erastamist Eesti firma poolt, halenaljakaks muutunud aastatepikkust udutamist aatomielektrijaama asjus, aga nüüd ka juba pikka aega selget Rail Balticule vastutöötamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2014, 19:17
Otsi:

Ava täpsem otsing