Ehitusfirma alistas kohtus Sillamäe linna

22. jaanuar 2014, 14:28

Ehitusfirma VET Ehitus Grupp esitas kohtule hagi Sillamäe linnavõimu otsuse vastu, kes katkestas ettevõttega sõlmitud kultuurikeskuse remondilepingu ja nõudis üle 77 000 euro suuruse tagatisraha väljamaksmist. Kohus rahuldas hagi.

Põhjarannik kirjutab, et Sillamäe linn sõlmis kultuurikeskuse renoveerimislepingu riigihanke konkursi võitnud OÜga VET Ehitus Grupp jaanuaris 2010. Novembris 2011 lõpetas linn ühepoolselt lepingu, nõudes ehitajalt üle 77 000 euro suuruse tagatisraha väljamaksmist. Linna arvates ei olnud VET Ehitus Grupp suuteline täitma kultuurikeskuse hoone remondiga seotud lepingukohustusi.

VET Ehitus Grupp keeldus tagatisraha maksmast, pidades nõudmist alusetuks, ning pöördus kohtusse. Viru maakohus rahuldas firma hagi Sillamäe linna vastu ning jõudis järeldusele, et linnavalitsusel ei olnud õigust nõuda ehitajalt pärast kultuurikeskuse remondilepingu katkestamist tagatisraha väljamaksmist, samuti ei olnud põhjendatud linna väited ehitusfirma võimetuse kohta täita lepingutingimusi.

Esimese astme kohtu otsus ei ole veel jõustunud, seda saab kuni 20. jaanuarini edasi kaevata.

Loe lähemalt Põhjarannikust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2014, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing