Maanteeamet: ametiauto peab olema vaid töösõitudeks

Eliisa Matsalu 24. jaanuar 2014, 10:59

Ametiautod on mõeldud ainult ametisõitudeks, teatas maanteeameti juht Aivo Adamson. Tema sõnul kavatsetakse maanteeametis ametiautod varustada GPS-idega, et erasõidud ametialastest eraldatud saaks.

Äripäevas ilmunud arvamusloos tegi ettevõtja Jaak Nigul ettepaneku panna ametnikud sõidupäevikut pidama ja erasõitude eest ise maksma. Maksulaekumisi see ei suurendaks, küll aga hoiaks kokku riigi raha.

Järgneb maanteeameti juhi Aivo Adamsoni kommentaar:

Oleme maanteeametis arvamusel, et ametiautod on mõeldud ainult ametisõitudeks ja oleme nende kasutamise korda üle vaatamas. Lähima kahe aasta jooksul juurutame läbi uue süsteemi, kus järelevalve-, teehoolde- ja seireautod on ametisõidukid, varustatud GPS-idega. Vajadusel peetakse ka sõidupäevikut. Tehniliselt on siin mitmeid lahendusi, kasvõi seesama GPS. Sõidupäevik, olgu siis elektrooniline või mitte, on lihtsalt vahend, kuidas erasõidud ameti omadest eraldada. Maanteeametis saabki see olema avalik info. Kas avalikustame teabe veebis või muud moodi, on omaette teema.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2014, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing