Veetase Hiiumaa-liinil püsib kriitiliselt madalal

Indrek Kald 29. jaanuar 2014, 15:49

Väinamere Liinide teatel püsib olukord Heltermaa-Rohuküla liinil madala veetaseme tõttu kriitiline. Iga reisi toimumise otsustavad kaptenid vahetult enne väljumisaega.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul käib laevameeskondadel praegu võitlus sentimeetrite eest. "Jälgime Hiiumaa-liinil hoolikalt veetaseme muutusi. Kaptenid langetavad otsused väljumise kohta jooksvalt ja pikemalt ette ei ole praegustes oludes kahjuks võimalik infot anda. Raskete veokite ülevedu jääb piirangutega seniks, kuni veetase uuesti tõusma hakkab," märkis ta.

Laevajuhtidel on tema kinnitusel õigus teha laadung vastavalt veetasemele ja otsustada raskete veokite laadimise üle. "See on võitlus sentimeetrite eest – mida raskem last, seda sügavamale laev niigi madalas vees vajub. Kohati on valik, kas panna laevale üks raskes täislastis veok või 25 sõiduautot," rääkis Treiel.

Meretase langes Rohuküla-Heltermaa liinil kriitilisele tasemele hommikul kell neli, tegelik langus ületas õhtuse prognoosi. Madala veetaseme tõttu jäid ära varahommikused kell 6:30 väljumised Rohuküla ja Heltermaa sadamatest, esimesed reisid toimusid mõlemast sadamast kell 8:20.

Edasine liiklus on olnud plaanipärane, kuid veetase on endiselt kriitilise piiri lähedane ja iga tund võib tuua muudatusi.

Triigi-Sõru liinil lükkusid samuti hommikused väljumised edasi umbes kolm tundi. Kuivastu-Virtsu liinil toimub laevaliiklus tavapäraselt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2014, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing