Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti riigiaparaadi juured on eelmises sajandis

Kaisa Gabral 30. jaanuar 2014, 12:27

Suurettevõtja Toomas Luman märgib, et Eesti riigivalitsemise kulud tuleks külmutada. Ettevõtja Allan Martinsoni sõnul on riigiaparaat oma juurtega alles sügaval 1990ndates.

Suurettevõtja Toomas Luman märgib, et riigivalitsemisega seotud kulud (poliitika kujundamise ja väljatöötamisega seotud kulud nii riigi kui kohaliku omavalitsuse tasandil) võiks külmutada kolmeks kuni viieks aastaks. Et see sunniks seniseid ja tulevasi tegevusi revideerima ning keskenduma kõige tähtsamale.

Luman märgib, et isegi kui suur osa praeguse bürokraatia algetest ulatub Brüsselisse, kus hoolitsetakse samuti sageli selle eest, et endal ka edaspidi tööd oleks, tasub meil siiski tegevustes selle vältimise poole püüelda.

"Olen absoluutselt nõus, et Eesti peaks riigivalitsemises tegema tõsise revisjoni ja reformi. Meie tänase riigiaparaadi juured (nii kodukootud kui Brüsselist dikteeritud) on 1990ndates ning vajavad tõsist reformi. Olgu see siis haldusreform, mingitest funktsioonidest loobumine, mingite funktsioonide konsolideerimine naaberriikidega, osa asjade erakätesse andmine," kommenteeris MTVP OÜ omanik Allan Martinson. 

"Aga nii nagu erafirmas, ei saa koondamisi ja muutusi anda koondatavate otsustada, peab ka riigivalitsemise reform tulema väljastpoolt," lisas Martinson.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2014, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing