Meedia ründab Riia laevatehast

Romet Kreek 30. jaanuar 2014, 15:27

Juba mitu päeva on Läti börsiettevõte Riia laevatehas (Rigas kugu buvetava) rahvusvaheliste rünnakute all, mille eesmärk on diskrediteerida Läti ja kogu Euroopa üht vanemat ettevõtet, teatas eile õhtul ettevõte börsile.

Mõned massimeedia väljaanded kirjutavad, et Riia laevatehas on raskustes. Need kuulujutud põhinevad ühe analüütiku arvamusele, kes ei ole kuidagi seotud Riia laevatehasega ja kes ei ole isegi ettevõtte juhtkonna arvamust küsinud.

Laevatehase teatel on informatsiooni põhialliakteks mõned vähemusaktsionärid, partnerid ja endine nõukogu liige I. Komarov, kes kaotas koha seoses usalduse kaotusega. Tema ja ta alluvate suhtes käib ettevõttes sisejuurdlus ja rahvusvaheline audiitorfirma viib läbi auditi, kirjutab ettevõte.

Meedias avaldatud informatsioonil puudub seos reaalsusega, ettevõte on rahaliselt stabiilne, millele on võimalik leida kinnitust ettevõtte juhtkonnalt ja majandusaruannetest, rõhutab ettevõte.

Riia laevatehas jätkab tavapärast tööd, remontides laevu ja valmistudes talvehooajal uue laeva ehituseks.

"Kutsume üles massimeediat kontrollima fakte ja esitama küsimusi ettevõtte juhtkonnale. Ettevõte on pöördunud kohtu poole nende isikute ja massimeedia suhtes, kes levitavad andmeid, mis ei vasta tõele ja rikuvad ettevõtte reputatsiooni," kirjutas Riia laevatehas oma börsiteates. 

Äsja 100. sünnipäeva tähistanud tehases töötab 600 töötajat ja allhankijate juures veel 500. Ettevõtte 2013. aasta üheksa kuu kahjum oli 1,6 miljonit eurot, vahendab dv.lv. Selle aja käive oli 43,58 mln eurot, kasvades aastaga vähem kui 1,5 mln euro võrra.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing