Türgi küpsisekuningas valmistub ülevõtmisteks

Romet Kreek 30. jaanuar 2014, 16:14

Türgi miljardär Murat Ulker, kellele kuulub paljude ettevõtete seas ka kontrollosalus Godiva šokoladifirmas, teatas, et tal on vähemalt 500 miljonit dollarit raha sel aastal ülevõtmisteks.

Ulker ostis just 221 miljoni dollari eest DeMet Candy Co., vahendab Bloomberg.

Ilkeri Yildiz Holdinu eravaraüksuse Gozde Girisim Sermayesi Yatarim Ortakligi peab ühe välisfondiga kõnelusi 11,6% osaluse müügiks islamipangas Turkiye Finans Katilim Bankasis. Ulker ütles, et panga omanikeringi kuuluvad Türgi Boydak ja Saudi-Araabia National Commercial Bank ei tahtnud seda osalust.

Yildiz, kelle põhiäri on küpsiste, kommide ja šokolaadi tootmine, müüs mullu pärmitootja Dosu Maya Prantsuse Lesaffrele 220 mln dollari eest. Yildiz ja tema äripartner ostsid Dosu 2010. aastal pangafondilt 106 mln dollariga.

Bloombergi andmetel on Ulkeri rikkus vähemalt 1,4 miljardit dollarit.

„Meil on alati taskus miljardid liirid või enamgi. Saame kasutada oma investeeringuportfelli kogu maailmas,“ ütles Ulker. „Me ei saa pankades oma raha hoiustada. Otsime pidevalt ülevõtmisvõimalusi.“

Yildizile kuuluv Türgi suurim maiustusetootja Ulker Biskuvi Sanayi on sunnitud muutma 2014. aasta käibe-eesmärke seoses poliitiliste rahutustega, mis põhjustasid alates 17. detsembrist liiri 12% kukkumise. 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing