Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ligi käivitab kärpemasina

31. jaanuar 2014, 14:25

Rahandusminister Jürgen Ligi on sunnitud tulevasteks aastateks käivitama taas kärpemasina ja ministeeriumid on sunnitud osa kuludest maha lõikama.

Postimees kirjutab, et äsja jõudis riigiasutuste, ministrite ja kantsleriteni rahandusministri memo, mis puudutab kärpevajadusi nii tulevaks 2015. aastaks kui ka 2016. aastaks. Kava järgi tabab kärpehoop valusamalt haridus-, sisejulgeoleku-, sotsiaal- ja kultuurivaldkonda.

Eeskujulikust eelarvest on tuleval aastal puudu 55,8 miljonit eurot ja 2016. aastal 59,7 miljonit eurot, kirjutas Postimees. Kärpeülesannetena peab näiteks haridusministeerium oma kulust maha arvama 14 miljonit, siseministeerium ligi kümme miljonit, sotsiaalministeerium kuus miljonit, kultuuriministeerium viis ja majandusministeerium samuti viis miljonit eurot.

Kululaed ei ole valitsemisalade finantsplaanid, vaid väga tehnilise tähendusega  lähtepositsioon, millest alustatakse eelarvestrateegia arutelu, selgitas rahandusminister Jürgen Ligi. "1. märtsiks peavad haldusalad esitama oma finantsplaanid. Aprilli majandusprognoos võib omakorda muutusi tuua. Siis järgnevad kabinetiistungid. Reegel on, et sel aastaajal avanev pilt ei meeldi kunagi mitte kellelegi," kommenteeris minister.

Ligi sõnul on valitsemisaladel kululagede järgi kasutada rohkem kui 2014. aasta eelarves. "Läbirääkimiste alustamise lähtepositsioon ei sisalda ühtki uut otsust ega prioriteeti, mis aga kindlasti tulevad," jätkas ta. "Samas näitab kulutamise analüüs, et kokkuhoiuvõimalusi haldusalades on. Kaasfinantseerimise varu on tänavu eelmisest aastast 40 miljonit ja 2013. aastast üle toodud raha 120 miljonit."

Kululaed peegeldavad Ligi sõnul ka majanduskasvu ootuste vähenemist ning tulusid ka kulusid puudutavaid otsuseid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing