Mamo kohvik: töökeskkond peab olema motiveeriv

Eliisa Matsalu 03. veebruar 2014, 15:18

Väikeettevõtted saavad hoida andekaid töölisi hea töökeskkonnaga, arvab Mamo Food OÜ omanik ja juht Margit Härma.

Täna Äripäevas ilmunud arvamusloos rääkis Jüri Mõis, et Eesti edukus peitub talendikates töölistes ja nende hoidmises.

Härma ütlust mööda pole erinevalt suurfirmadest väiksematel ettevõtetel tihtipeale võimalust pakkuda töölistele erinevaid hüvesid. „Seetõttu peame oma võtmetööliste kinnihoidmiseks kasutama teisi võimalusi,“ ütles ta. „Näiteks saame pakkuda töölistele vastutulelikku ja paindlikku töökohta, mis on toitlustuses töötajale vägagi oluline.“

Tänapäeval pole paljudele inimestele töö juures kõige tähtsamaks faktoriks palk, märkis Härma. „Kui inimene saab töökohalt seda, mida vajab, ei pruugi ta parema palga nimel töökohta vahetadagi,“ selgitas ta. Tema sõnul leidub alati spetsialiste, kel pole vahet, millises ettevõttes töötada, kuid toitlustuses on kindlasti töölise hoidmise võtmeks ettevõtte sõbralik sisekliima ja firmajuht. „On oluline oma töötajatele mõista anda, et nad on ettevõttele tähtsad ja et nende töö läheb korda,“ ütles Härma.

Härma sõnul on toitlustus suurima kaadrivoolavusega valdkond Eestis ja tihti on vaja leida uusi häid töölisi. Mamo kohvikutes on mitmeid töölisi, kes töö oldud ajal juba teist korda dekreeti lähevad. „Ettevõttele on see kindlasti komplimendiks, sest on näha, et töölised julgevad lapsepuhkusele minna, teades, et saavad hiljem naasta,“ ütles Härma

„Toitlustuses on palju ametiposte, mis ei nõua erilist õpet ega oskust. Mamole on kõige tähtsamaks, et töötaja oleks motiveeritud ja kõrge töömoraaliga,“ märkis Härma. Tema arvates muudab töökeskkond ka töötajat ennast tunduvalt motiveeritumaks ja sellest võidavad mõlemad osapooled.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2014, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing