BaltCap asutas 100miljonilise fondi

05. veebruar 2014, 00:00

Baltimaade era- ja riskikapitali­ettevõte BaltCap asutas 100 miljoni euro suuruse planeeritava kogumahuga erakapitali­fondi BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II), teatas ettevõte.

BaltCapi teatel on fondi maht asutamisel 50,6 miljonit ­eurot ning praegu on investorite märgitud kapitaliks 63 miljonit eurot.

BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks ütles, et Balti riikide soodne majanduskeskkond annab suurepärase võimaluse ettevõtteid konsolideerides muuta nende tegevus efektiivsemaks ja samas toetada lisakapitaliga ettevõtete laienemist nii kohalikel kui ka rahvusvahelistel turgudel.

“Otsest sektoripiirangut ega -fookust pole. Oleme nii-öelda generalistid,” ütles Saks Äripäevale. “Natuke oleneb ettevõtte suurusest. Kui fondi suurus on 100 miljonit eurot, siis plaaniks teha 8–10 investeeringut, mis oleks iga ettevõtte kohta 5–15 miljonit eurot. Me ei saa miljoni euro kaupa investeerida, muidu ei halda fondi ära,” lisas ta.

Saksa sõnul on tegemist klassikalise fondistruktuuriga ehk 10aastase elueaga, kus esimese viie aasta jooksul raha investeeritakse ning ülejäänud viie jooksul arendatakse ja väljutakse. “Üldjuhul tahame näha, et suudame firma väärtust kasvatada 2–3 korda,” ütles Saks.

BPEF II teeb omakapitali investeeringuid innovaatilistesse Balti regiooni ettevõtetesse, keskendudes “osta-ja-arenda” tüüpi tehingutele. “Tahame osta osaluse mõne sektori juhtivas firmas ja laiendada seda teistesse riikidesse, ostame teistest riikidest analoogseid firmasid ja moodustame suurema grupi, üritades rahvuslikust tšempionist teha regionaalset tšempionit.”

BPEF II investorid on ­Euroopa Investeerimisfond, Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank ning Swed­banki Investeerimisfondide, LHV Varahalduse ja Danske ­Capitali hallatavad Balti pensionifondid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2014, 19:53
Otsi:

Ava täpsem otsing