Kes on maailma edukaim riskifondi haldur?

Raido Neemre 10. veebruar 2014, 20:24

Georg Sorose Quantum Endowment fond nimetati maailma edukaimaks riskifondiks peale seda, kui fond kasvas 2013. aastal 5,5 miljardit dollarit. Fondi kogukasum alates selle loomisest kasvas sellega 39,6 miljardi dollarini.

Quantum edestas Bridgewateri Pure Alpha Ray Dalio fondi LCH Investmentsi uuringus, mis reastas 20 riskifondide juhti vastavalt nende 2013. aasta netosissetulekutele.

 „Soros astus fondi juhi kohalt tagasi 2011. aastal. Sellest hoolimata on fondi hea tootlikkus jätkunud uue juhi Scott Bessenti käe all ning Soros hoiab fondil jätkuvalt silma peal,“ sõnas LCH Investments juht Rick Sopher oma teadaandes.

Sopher, kes on ka Edmond de Rothschild Capital Holdingsi tegevjuht, paneb Quantumi ja teiste fondide, mille juht on lahkunud, edu „tugeva rahategemise kultuuri“ arvele ning toob ühtlasi välja, et fondide asutajad jälgivad või mõjutavad jätkuvalt nende käekäiku.

Kokku teenisid riskifondide juhid 2013. aastal 192 miljardit dollarit netokasumit; 20 esirinnas asuvat juhti teenisid eelmisel aastal kokku 55,4 miljardit dollarit netokasumit oma investorite pealt.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2014, 20:24
Otsi:

Ava täpsem otsing