Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Tubli loomus armatuurvõrgust

    Mehed, kes kaheksa aastat tagasi panid esimeste tootmisseadmete soetamiseks oma kinnis­vara panti, on vallutanud armeerimismaterjalide turu Eestis ning nende ettevõttest on saanud gasellfirma. “Lubasime Valdole, et kui ta maja haamri alla läheb, küll me siis ta koos perega enda juurde elama võtame,” meenutab OÜ Eesti Traat arendusjuht ja üks omanikke Raigo Maandi, kuidas esimese bi-armatuuri masina ostmiseks pangast raha laenati ja seade kompanjon Valdo Kooli garaažis püsti pandi.

    Õige pea koliti tootmine suuremale rendi­pinnale ja tasapisi laiendati seadmeparki. “Ühe järgmistest vajalikest masinatest saime osta tänu sellele, et olin maha müünud oma korteri,” lisab Eesti Traadi ostu-müügijuht ja üks omanikke ­Andres Niineorg.
    Maardu linnas asuv tootmishoone, kus Eesti Traat rendib 2700 ruutmeetri suurust pinda, on väliselt üsna kulunud – roostetavad uksed ja osa aknaruute vineeriga asendatud. Kulunud ja väsinud paistab ka enamik tsehhi tootmisseadmetest. Aga seda vaid väliselt. Vana rauda juhib tegelikult noor aju ehk tänapäevane elektroonika. Vanarauale on uue hingamise andnud ettevõtte oma töötajad eesotsas tootmisjuht Valdo Kooliga.
    Eesti Traadi täisautomaatsed seadmed toodavad müüritise ja betooni armeerimise tooteid, nagu armatuurvõrgud, vuugisarrused, müürivõrgud, ­distantskandurid, rangid. “Kõik meie tooted peavad vastama rangelt standarditele. Kui sa teed omaloomingut, siis on midagi väga valesti,” räägib Maan­di. “Ega meie tootmises midagi tehnoloogiliselt päris uut ei ole. Osa tooteid on pärit ajast, kui maailmas betoneerima hakati, aga need tooted müüvad siiani hästi.”
    Oma firma loomise idee tekkis Raigo Maandil ja Andres Niineorul 1990ndate lõpus, kui nad töötasid koos ABC ehitusmaterjalide müügi­ketis. “Austriast imporditud bi-armatuuri ehk vuugisarruseid müüdi siin mitu korda kallimalt, kui see meie arvutuste kohaselt maksta võiks,” lausub Maandi. “Kui hakkasime otsima, kas keegi ­Eestis bi-armatuuri teeb, tuli meie imestuseks välja, et ei keegi.”
    Eestis konkurente ei ole. Bi-armatuuri kasutatakse kergplokkide müüritises ja vajaminevad kogused on vägagi suured. Ka mitu teist toodet, näiteks mitmes mõõdus armatuurvõrk, müürivõrk ja tri-armatuur, on tootmisse võetud just seetõttu, et keegi teine Eestis ei suuda pakkuda täit valikut. Koduturul pakub neile üksikute toodete puhul mõnevõrra konkurentsi vaid Elme Metall, mis samas on Eesti Traadile väga hea koostööpartner olnud. Küll aga pakub Eesti Traat ise juba konkurentsi Skandinaavia turul.
    “Kui me aastaid tagasi ostsime kasutatud töökorras armatuurvõrgu masina Hollandi ettevõttelt, mis on üks suuremaid tehaseid Euroopas, siis nüüd see tehas meile enam oma kasutatud tri­-armatuuri masinat ei müünud,” toob Niineorg võrdluse. “Hollandlased teavad väga hästi, et meist on saanud neile konkurendid Norra ja Rootsi turul.”
    Lubadustest tuleb kinni pidada. Niineoru kinnitusel on ettevõtte üks olulisemaid  edu tegureid tarnekindlus. “Kui me oleme kliendile lubanud, et nad saavad kauba kokkulepitud ajaks, siis nii ka on,” rõhutab ta. Eesti piires veetakse kaup laiali oma autoga, eksportkauba veoks ostetakse  transporditeenus sisse.
    Et nii tootmistehases kui ka klientidel oleks üht põhitoodet, vuugisarruseid, hõlpsam transportida ja ladustada, on Eesti Traat välja töötanud uudse pakendi, mis koosneb metall-lintidest ja neljast puuklotsist. “Kaitsesime pakendi kasuliku mudelina ära, et konkurendid seda tasuta üle võtta ei saaks,” seletab Maandi. “Meie rootslastest konkurentidel kulub 5000 armatuursõrestiku pakkimiseks üks tihu puitu, meie kulutame sama koguse pakendamiseks ainult neli lauda.”
    Eesti Traadi toodangust kaks kolmandikku müüakse koduturul ja peamiselt edasimüüjate kaudu. See on ettevõtte teadlik taktika. “Maandame riski, et meile ei jääks mingi suvaline ehitusfirma võlgu,” selgitab Maandi. “Kui suured rahvusvahelised poeketid meile võlgu jäävad, siis see on hea võlg, sest nemad maksavad oma võla kindlasti ära. Parem anname enda kasumist natuke rohkem ära ja müüme edasimüüjate kaudu.”
    Ja nii nagu mitu korda kogu vestluse ajal, täiendab ka siinjuures üks kompanjon teise mõtet lennult. “Parem on jätta müümata, kui müüa ja pärast seda raha mööda ilma taga ajada,” lisab Niineorg.
     
    Mis on mis
    OÜ Eesti Traat
    Asutatud 30.11.2005Omanikud: Raigo Maandi (arendusjuht), Andres Niineorg (ostu-müügijuht) ja Valdo Kool (müügijuht)  Toodab müüritise ja betooni armeerimistooteid. Peamine toore ostetakse Valgevenest.Ekspordib 30% toodangust, peamiselt Norrasse, Rootsi, Lätti. Eestis müüb peamiselt edasimüüjate kaudu.Töötajaid 16
    Kronoloogia:2006 veebruaris osteti ­Austriast kasutatud bi-armatuurimasin ning hakati tootma vuugisarrust.2007 registreeriti kasulik mudel vuugisarruste pakendamiseks.2008 veebruaris käivitati armatuurvõrgu tootmisliin, aprillis soetati tri-armatuuri liin.2009 mais valmis enda ehitatud müürivõrgu masin.2011 jaanuaris hakati tootma painutatud armatuuri.2012 osteti Jõelähtme vallas 5,2 ha maad, kuhu plaanitakse ehitada tootmishoone.
     
    Kommentaar
    Head partnerit oleme hoidnud
    Timo Riitmurru, ASi ESPAK Viljandi juhatajaSee oli meile üllatus, kui Eesti Traadi juhid teatasid, et meie kauplus on nende toodangu üks suuremaid edasimüüjaid. Meie klientide seas on suuri ehitusettevõtteid ja meie kandis on viimastel aastatel ehitatud päris palju suuri põllumajandusobjekte, kus tuli teha palju betoonitöid. Kui enamik ehitusmaterjalide müüjatest hoiab sees väiksemat mõõtu traatvõrku, siis meil on piisavalt lao­pinda, et hoida ka suuremaid mõõte sees. Sellise traatvõrgu ruutmeeter on odavam. Kui ehitajal on vaja suur põrandapind betoneerida, saab ta seda suurema traadiga palju kiiremini ja odavamalt teha.Koostöö Eesti Traadiga on meil aastaid sujunud. Oleme seda poliitikat hoidnud, et kui meil koostöö ja läbisaamine on hea, siis ei ole põhjust partnereid vahetada ja iga väikese hinnatõusu pärast teiste juurde joosta.
     
    Üks küsimus
    Milline vanasõna iseloomustab kõige paremini teie tegevust?
    Raigo Maandi, OÜ Eesti Traat arendusjuht ja üks omanikMida kõrgemale sa ronid, seda kaugemale sa näed. Kui oled kõrgemale tõusnud, siis näed, kui palju tegelikult maailm suurem on. Kui me esimest korda ühe oma suure ­Norra kliendiga kohtusime, ütlesid nad, et toogu me neile armatuur­võrku korraga 4000 tonni ehk ühe laeva täis. Siis saime alles aru, kui väikesed me tegelikult oleme. Ütlesime, et vabandust, sellist kogust me praeguse tootmisvõimsuse juures ei suuda teha. Norrakad on siiski jätkuvalt meie kliendid.
     
    Tasub teada
    Mis on kiire kasvu põhjused?
    1. Uued ekspordikliendid. Norras, Rootsis, Taanis ja Lätis on partneriteks edasimüüjad. Soomes edasimüüjaid pole, seal läheb toodang põhiliselt eestimaalastest ehitajate kaudu. Ettevõtte tootmismaht on igal aastal kasvanud. Suvel on tellimusi nii palju, et töö käib kahes vahetuses. 
    2. Hea läbisaamine konkurentidega. Eesti turg on niivõrd väike, et teiste metalli­müüjatega peab hästi läbi saama. Kui sul mingit materjali napib, ostad selle konkurendi käest, ja vastupidi. Toorme tellimine käib tavaliselt kaks kuud ette ning kunagi ei tea, millal võib suur tellimus tulla.
    3. PRIA toetus põllumeestele. Kõik laudad, siloaugud ja küünid on armatuuritootjatele väga head objektid. Viimastel aastatel pole PRIA loomakasvatusehitise investeeringutoetust jaganud.
     
    Pane tähele
    Äripäeva gaselli rubriik, kus kirjutame kiiresti arenevatest väikefirmadest ja nende omanikest, ilmub kaks korda kuus.Äripäeva Gaselli TOP ilmub 20. veebruaril. Lähteandmeteks on ettevõtte müügitulu ja kasum enne makse aastatel 2010–2012. 2010. aasta müügitulu peab olema üle 100 € ja 2012. aasta oma alla 13 mln €.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.