Ansip: ei pane uut valitsust kokku

Alyona Stadnik 20. veebruar 2014, 12:49

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et tema otsustada ei ole see, kellega Reformierakond hakkab järgmist koalitsiooni moodustama ja kes saab ministriks.

„Olen eelistanud moodustada koalitsiooni IRLiga ja olen seda juhtinud kolm aastat. Kui mina ei juhi enam valitsust, siis juhib keegi teine, ja siis on ka tema otsustada, kes on ministrid ja koalitsioonipartnerid,“ märkis Ansip.

Ta lisas, et küsimused, kellega koalitsioon moodustada ja kes saab ministriks, tuleb esitada järgmisele peaministrile.

Küsimusele, kas ta on seda teemat ka Siim Kallasega arutanud, vastas Ansip, et see on naiivne küsimus. „Selleks, et keegi saaks peaministriks, on vaja toetust Reformierakonna juhatuselt ja volikogu liikmetelt. Neid protseduure ei ole olnud,“ selgitas Ansip. „Siim Kallasega on olnud üks kohtumine Reformierakonna juhatuse liikmete ja fraktsiooni liikmetega. See ei olnud formaalne protseduur. Oodake ära, küllap sündmused arenevad ja juhtub kõik õigel ajal.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2014, 08:02
Otsi:

Ava täpsem otsing