Puhkepäev. Päevad naailmatähtede tantsutempos

21. veebruar 2014, 00:00

Pühapäevast esmaspäevani näeb Audetese Spordikeskuses toimuval maailmakarika etapil tuhandet tantsupaari parketil valsipoognaid ja tšatša­samme tegemas.

Eesti Tantsuspordi Liit korral­dab ülemaailmse tasemega võistlust, tuhandete tantsijate osavõtuga Grand Slami osavõistlust “Tallinna Trofee”. Grand Slam ise on kõrgeima kategooria maailmakarika etapp, mida toimub maailmas kokku viis: Hong­kongis, Pekingis, Stuttgardis, nüüd Tallinnas ja finaal Shanghais.

Võistlemas 1000 tantsupaari. Konkurss enam kui 17 000eurosele auhinnafondile on tihe: “Kolme päeva peale koguneb võistlema ligi 1000 paari, neid hindab ligi 30 kohtunikku,” selgitas peakorraldaja Ivo Kappet. Tantsijate esituses hinnatakse sarnaselt iluuisutamisega erinevaid aspekte – tehnikat, muusikasse tantsimist, koostööd partneriga.

Eesti tippudest on laupäeval, standardtantsude päeval väljas valitsevad Eesti meistrid Andres Liiv ja Kristin Vaha, samuti Ergo Lükk ja Baile Orb ning Alari Liiv ja Gerli Vinkel. Pühapäeval vallutavad põranda temperamentsed ladinistid: Eesti suurimad finaalilootused on kindlasti Eesti meistrid Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova.

Maailma tippude mõõduvõtt. Konkurents on tihe, kinnitab Kappet: “Tõepoolest, maailmaklassi sportlased tulevad kohale: standardtantsudes kahekordne maailmameistrite paar Emanuel Valeri-Tania Kehlet Taanist. Ladina-Ameerika tantsudes Aniello Langella-Khrystyna Moshenska Itaaliast, kes samuti reitingutipud ja topelt maailmameistrid.”

Esmaspäeval, 24. veebruaril järgnevad loomuliku jätkuna terve päeva vältavad võistlused kümnes tantsus, et selgitada välja Eesti parimad paarid laste, juunioride, noorte ja täiskasvanute vanuseklassis.

 

Võistlustants

  • Tallinna Trofee

Grand Slami maailmakarika etapp
22.–24.02 Audetese Spordikeskuses
Piletid: 75 eurot
http://tallinntrophy.org

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2014, 18:19
Otsi:

Ava täpsem otsing