Maksejõuetusrisk Ukrainas kasvab

Sirje Rank 21. veebruar 2014, 09:36

Reitinguagentuur S&P kärpis täna pügala võrra Ukraina reitingut, põhjendusega, et agentuuri hinnangul on poliitiline olukord riigis sedavõrd halvenenud, et Ukraina võime oma võlakohustusi teenindada on järjest suurema küsimärgi all.

S&P kärpis Ukraina reitingu tasemele CCC, mis on kaheksa astet allpool investeerimisjärku ning jättis reitingu väljavaate negatiivseks, vahendas agentuur Bloomberg.

"Meie nägemuses on poliitiline olukord Ukrainas märkimisväärselt halvenenud," teatas S&P. "See suurendab riski, et valitsus ei suuda oma võlakohustustega toime tulla ning tekitab ebakindlust ka ka Venemaa rahalise toetuse jätkumise osas 2014. aastal," teatas S&P.

Miilitsa ja protestijate kokkupõrgetes on sel nädalal hukkunud vähemalt 77 inimest. Eile otsustasid ELi liikmesriigid kehtestada sanktsioonid isikute suhtes, kes on vastutavad Ukrainas puhkenud vägivalla eest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2014, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing