Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Soome mudel Vene-Ukraina suheteks

Sirje Rank 22. veebruar 2014, 22:32

Venemaa võimuses on Ukraina kodusõtta paisata, kuid selle asemel peaksid EL ja USA Venemaad koos veenma, et ka Ukraina puhul võiks toimida samasugune mudel nagu toimib Venemaa ja Soome suhetes, kirjutas endise USA presidendi Jimmy Carteri julgeolekunõunik Zbigniew Brzezinski ajalehes Financail Times.

Tegemist oleks üksteist respekteerivate naabritega, kel on ulatuslikud kaubandussuhted nii Venemaa kui Euroopa Liiduga, kuid kes ei ole ühegi sõjalise alliansi liikmed, mida Moskva peab enese vastu suunatuks.

"Soome mudel oleks ideaalne eeskuju Ukrainale ja Euroopa Liidule ja Venemaale," kirjutas Brzezinski.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2014, 22:32
Otsi:

Ava täpsem otsing