Esmaspäev 16. jaanuar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Pantrihüpe viib kooli tehnoloogiaõppe

28. veebruar 2014, 00:00

Et Eesti muuta edukaks, peame hakkama juba algklassidest alates andma koolis tehnoloogilist haridust. Kui “tiigrihüpe” õpetas meid nutikat tehnikat kasutama, siis uus “pantrihüpe” peaks aitama selliseid seadmeid luua, arendada ja toota.

Elektrotehnika sisseviimine üldhariduskooli õppekavasse ei ole keerukas, sest ruume ja aine sisu saaks jagada tööõpetusega. Tööõpetuses tehtav vineeritükk või puidust karp saab elektrotehnika tunnis külge leedvalgustid ning hakkab kaant avades laulma. Õppematerjali ja vajalikke detaile selle aine jaoks saaks n-ö vanatehnika annetuskampaaniatest või elektroonika parandamisega tegelevate ettevõtete toel.

Kava avalikult kättesaadav. Elektrotehnika edendamise kava võiks olla avalikult kättesaadav õppeinfosüsteemis, kus seda üleriigiliselt toimetatakse. Ühtlasi hoitaks juhendajaid seal kursis maailmas toimuvaga. Toetavat materjali leiab lihtsa vaevaga ka internetist, näiteks praktilise sisuga klippe, kuidas üht või teist seadet valmistada. Väikese juhendajapoolse abiga saavad lihtsamate elektrotehnika ülesannetega hakkama juba algklasside õpilased.

Elektrotehnika õppe kooli viimine võiks olla ühtlasi üks samm haridusreformist, mille ülesanne on õppeainete olulisuse ja õppekoormuse hindamine tänapäevase pilguga.

Artikkel ilmub Tallinna Kaubamaja, Danske Banki, EMT, Raidla Lejins & Norcousi, Saku Õlletehase, Tallinna Vee ja Äripäeva arvamuskonkursi “Edukas Eesti” raames.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2014, 20:00
Otsi:

Ava täpsem otsing