Ansip: ei tasu Venemaa rolli Ukrainas üle hinnata

Rivo Sarapik 28. veebruar 2014, 15:28

Oleksin tagasihoidlik Venemaa süüdistamisega selles, mis Ukrainas toimub, sõnas peaminister Andrus Ansip.

"Riigi saatus on ennekõike ukrainlaste kätes. Nende endi huvides on taastada riigi institutsiooni usaldusväärsus, nimetada ametisse uus valitsus. Hetkel on riigil uus peaminister, aga valitsust ei ole ja valitsuse nimetamine ei lähe nii kiiresti, kui demokraatlik maailm ootab," kommenteeris Ansip Vikerraadios. Tema sõnul on keeruline anda kriisis riigile abi, kui seda ei juhi rahva usalduse saanud valitsus.

Ansipi sõnul peab Eesti olema valmis Ukrainat aitama, samas olema valmis ka kõige halvemateks arenguteks. Lisaks peab Euroopa tema sõnul deklareerima valmisolekut võtta Ukraina vajalike tingimuste täitmisel ELiga liitumiseks. "See Euroopa perspektiivi olemasolu oli Eestile ülioluline ja on ülioluline Ukrainale," sõnas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. February 2014, 15:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing