Naftafirmadel Krimmis ohus hiigelprojekt

Rainer Saad 11. märts 2014, 12:08

Enne sõjapingete tekkimist Krimmis oli Exxon Mobili ja Royal Dutch Shellil plaanis kulutada 735 miljoni dollarit (530 mln eurot) kahele puuraugule Krimmi rannikust 80 kilomeetrit edelas.

Nüüd näib see projekt küsimärgi all olevat, kuna pole selge, kas Kiievil on õigus naftakompaniidele anda luba seal piirkonnas Mustal merel puurimiseks. Krimmi parlament on otsustanud ühineda Venemaaga ning selleks korraldatakse 16. märtsil ka referendum.

„Nad on taotlenud lepingut valitsusega, millel varsti ei pruugi enam piirkonna üle otsustusõigust olla,” ütles Macro Advisory partner Chris Weafer Exxoni ja Royal Dutch Shelli probleemi kohta, vahendas Bloomberg.

Analüütikute sõnul loob praegune olukord ebakindlust välisinvestoritele. „Ma ei kujuta ette ühtegi välisinvestorit, kes volitaks inimesi või investeeriks raha praegusse ebakindlusse,” ütles Center for Global Energy Studies analüütik Julian Lee.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2014, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing