Arco Vara kaasamisest liiga vähe infot

13. märts 2014, 00:00

Arco Vara teisipäevasest börsiteatest kapitali kaasamise kohta ei saanud just väga palju infot, kui palju või mis tingimustel seda teha plaanitakse, ütles Trigon Capitali varahalduse juht Heiti Riisberg.

“Usun, et suurema osa võimalikust emissioonist märgivad praegused omanikud ja juhtkond või nendega seotud isikud,” ütles ta. “Kui ettevõte otsustab teha täismahus avaliku pakkumise, siis väga suurt nõudlust Arco aktsiatele ei julgeks ennustada.”

Rahvas teadmatuses. “Kuigi uue juhi eestvedamisel paistab olukord stabiliseerunud, siis kõrvaltvaatajale on endiselt ebaselge, mis tegelikult toimus ettevõttes viimase 5–6 aasta jooksul, mil aktsia hind kukkus üle 97%, parimad projektid viidi ettevõttest välja väga segastel asjaoludel, pidevaid omanikevahelisi konflikte lahendati ajakirjanduse ja kohtu vahendusel,” jätkas ta. “Arco edu tulevikus sõltub suuresti ka sellest, kui palju on neil alles spetsialiste, millised on suhted pankadega jne.”

“Väikeaktsionäridele võib kapitali kaasamine olla negatiivne juhul, kui otsustatakse väga madalalt hinnatasemelt teha fondiemissioon,” võttis ta teema kokku. “Aktsiaosaluste lahjendamine õiglase hinna juures ei pruugi negatiivne olla, kui lisakapital annab ettevõttele võimaluse tegeleda suuremate ja kasumlikumate arendusprojektidega.”

Arco Vara aktsia reageeris ­eileõhtusele Arco Vara aktsiate emiteerimise plaanile eile 0,8% tõusuga, 1,22 eurole.

Reaktsioon olulisele uudisele tuli alles 1 tund ja 18 minutit pärast börsil kauplemise algust. Omanikku vahetas 620 aktsiat 756,40eurose käibega.

Peetakse plaani. Ettevõte teatas, et täpne kapitali tõstmise struktuur ei ole veel paigas ning ettevõte uurib erinevaid võimalusi.

Planeeritava kapitali kaasamise eesmärk on aidata kaasa ettevõtte kasvule ning laiendada ettevõtte elamispindade arendustegevust Eesti ja Läti kasvava elanikkonnaga linnades, kusjuures hinnanguliselt vähemalt 80% ressurssidest paigutataks Eesti ja Läti turule ning kuni 20% Bulgaariasse või uutele turgudele.

Ettevõttes on lisaks juba omandatud projektidele ootel mitu potentsiaalset arendusprojekti. Arendusootel projektid on läbirääkimiste faasis ning täpsema informatsiooni avaldamine nimetatud projektide kohta võiks kahjustada läbirääkimiste kulgu, seisis ettevõtte eilses börsiteates. Uutesse projektidesse paigutatava omakapitali tootluse eesmärk on 20% aastas.

Ettevalmistavas faasis on liiga vara ennustada kapitali kaasamise tehingu täpset iseloomu, ajastust, mahtu või hinnavahemikku, teatas Arco Vara.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2014, 18:50
Otsi:

Ava täpsem otsing