Fortumi Rootsi võrkudele hulk huvilisi

Romet Kreek 12. märts 2014, 14:22

Fortumi soov müüa Rootsi elektrivõrgud on tekitanud ukse taha saba ostuhuvilistest, kelle seas on Aasia rikkaima mehe Li Ka-Shingi Cheung Kong Infrastructure Holdings ja Kanada pensionifondide Borealis Infrastructure Management, vahendab Bloomberg.

Eeldatakse, et pakkumissõjas osalevad ka Macquire groupi ja 3i Groupi veetud investorid. Elektrivõrgu hind võib olla 4-5 miljardit eurot. Müügiprotsess peaks algama teises kvartalis.

Hongkongis asuv Cheung Kong Infrastructure'ile kuuluvad juba vee-ettevõtted ja elektrivõrgud Suurbritannias ja Austraalias.

Detsembris nõustus Fortum müüma Soome elektrivõrgud osaliselt Borealisele kuuluvale ettevõttele umbes 3,5 miljardi dollari eest. Ettevõte plaanib väljuda elektrivõrguärist ja keskenduda elektri tootmisele. Detsembris teatas Fortum, et valmistutakse oma elektrivõrkude võimalikuks müügiks Rootsis ja Norras.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2014, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing