Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EASi nõukogu valis uue juhi

1321-aripaev 13. märts 2014, 11:12

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse EASi nõukogu valis eile sihtasutusele uue juhi, kelle nimi laiemale avalikkuse tuntud pole.

Uueks juhiks sai Andres Rannamäe, kes töötanud mh Oliver Kruuda juures Kalevis ja olnud haigekassa juhatuse liige.

Kümmekond aastat tagasi kirjutas Äripäev, et riigikontroll tuvastas, et haigekassa on rentinud OÜ-lt AR Portfolio sõiduautot rendimaksega 9440 krooni kuus. Autot kasutas haigekassa juhatuse liige Andres Rannamäe, kes on samas ka auto rendile andnud ettevõtte juhatuse liige. Riigikontrolli hinnangul oli tehing vastuolus korruptsioonivastase seadusega. Tehinguid haigekassaga kontrollis Andres Rannamäe haigekassa juhatuses oleku ajal ka kaitsepolitsei. Kapo kriminaalasja ei algatanud, kuna haigekassa nõukogu teadis ja vaikimisi aktsepteeris Rannamäe kuulumist AR-Portfolio juhatusse. Samuti ei tekitatud uurijate arvates kahju.

"Õhutatakse valefakte, kui olin kunagi haigekassa juhatuse liige. Oli justkui mingi toetus, mis on huvide konfliktis. See fakt ei vasta tõele, vaid on eksitava iseloomuga," ütles Rannamäe Äripäevale. "Tookord läbis lugu kõik erinevad uurimised. Kui seal oleks olnud huvide konflikti või kuritarvitamist, siis oleks see ilmselt päädinud minu lahkumisega juhatusest või mingisuguse karistusega. See võeti ka ajakirjandusest maha, seda tegelikult ei leitud, aga Äripäev seab fookuse valele kohale. See ei ole korrektne."

Linkedini kontol nimetab Rannamäe end World Mobile`i tegevjuhiks. Firma viimane ja ainus majandusaasta aruanne pärineb aastast 2010, mil kõnekaardi funktsionaalsuse ja arveldussüsteemi arendusega tegelev väikefirma teenis miljon krooni kahjumit.

Teine EASi juhi kohale pürginu ja lõppvooru jõudnud kandidaat oli Peeter Tohver, kes aasta alguses lahkus Mainori juhi kohalt ja on varem töötanud G4S Euroopa, Ida-Euroopa regiooni tegevjuhina ja Moskva linna transpordiameti juhi nõuniku ning tasulise parkimise projektijuhina, majandusministeeriumi asekantslerina ning Tallinna Kaubamaja juhatuse esimehena.

EASi senine juht Taavi Laur teatas aasta alguses, pärast poolt aastat töötamist, et lahkub ametist. Ta ei ole seni lahkumise põhjuseid avalikult välja toonud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2014, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing