Faber: Hiina kasvu näidatakse tegelikkusest poole suuremana

Rainer Saad 13. märts 2014, 10:32

Tuntud investori Marc Faberi sõnul kasvab Hiina majandus ainult 4 protsenti, mis on valitsuse esitatavatest andmetest poole võrra vähem.

„Arvan, et oleme juba 4protsendilise kasvumäära juures. Need numbrid, mida Hiina avaldab, on nagu sahtlist võetud, et asju ilusamana näidata,” ütles Faber CNBC-le.

Kuigi 4protsendiline majanduskasv on Hiina jaoks erakordselt madal, ei usu Faber, et see ilmtingimata halb on. „Ma arvan, et 4 protsenti kasvu maailmas, kus pole üldsegi kasvu, on väga hea,” lisas ta. „Ma ei ütle, et 4 protsenti pole nii hea kui 8 protsenti, aga parem on kasvada 4 protsenti ilma krediidimullita, kui 8 protsenti koos suure krediidimulliga.”

Hiina valitsus prognoosib, et majandus kasvab sel aastal 7,5 protsenti. Valitsuse andmetel kasvas Hiina majandus neljandas kvartalis aastaga 7,7 protsenti.

Faberi sõnul saab Hiina tegelikust olukorrast aru Hiina aktsiaturu ja toorainete hindade järgi. Sel nädalal kukkus vase hind mitme aasta madalaimale tasemele ning rauamaagi hind on langenud üle 20 protsendi. Hiina on üks suuremaid toorainete importijaid. Hiina aktsiaturg on aasta algusest langenud 5,1 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2014, 10:32
Otsi:

Ava täpsem otsing