Rõivas: prioriteet on tööjõumaksude vähendamine

Indrek Kald 14. märts 2014, 17:39

Reformierakondlasest peaministrikandidaadi Taavi Rõivase sõnul on nende prioriteet koalitsioonikõnelusi sotsidega tööjõumaksude vähendamine.

"Koalitsiooniläbirääkimistel on meie kindel prioriteet tööjõumaksude vähendamine. Lisaks tulumaksu langetamisele soovime tõsta tulumaksuvaba miinimumi ning langetada töötuskindlustusmakse määra," märkis Rõivas pressiteates.

Samuti on jätkuvalt Reformi põhimõtteks, et lastetoetused peavad olema vajaduspõhised - vaesemad pered peavad saama suuremaid lastetoetuseid kui jõukamad. "Eesti julgeolek on meie jaoks võtmetähtsusega. Meie kindel seisukoht on, et kaitsekulud tuleb tagada vähemalt 2% SKPst," kinnitas Rõivas.

Täna pärastlõunal kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas alustada alustada koalitsiooniläbirääkimisi sotsiaaldemokraatlidega.

"Moodustatava valitsuse eesmärgiks on Eesti inimeste jõukuse kasv ja toimetulek, et Eesti edust saaksid osa kõik," ütles täna presidendi poolt peaministrikandidaadiks nimetatud Rõivas. "Alustame koalitsiooniläbirääkimisi sotsiaaldemokraatidega homme, et Eesti saaks võimalikult ruttu uue valitsuse," kinnitas ta.

Rõivase sõnul on Reformierakonna jaoks parim koalitsioon see, kellel on parimad vastused aktuaalsetele küsimustele – kuidas suurendada inimeste sissetulekuid, kuidas tagada lastega peredele kindel tulevik, kuidas jätkuvalt garanteerida riigi julgeolek.

"Meil on sotsiaaldemokraatidega selged maailmavaatelised erinevused, aga me keskendume Eesti huvides just ühisosa otsimisele," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2014, 17:39
Otsi:

Ava täpsem otsing