Swed: globaalne närvilisus börsil

14. märts 2014, 14:49

Täna on äärmiselt punane päev Baltimaades, aga eelkõige Tallinna börsil, kirjeldas börsipäeva Swedbanki Balti aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets.

Käibed on küll suurenenud, aga ei saa öelda, et mahud oleksid väga suured, rääkis ta. "Paljudel juhtudel põhjustab järsku aktsiahinna langust üsna tagasihoidlik käive, mis annab alust arvata, et müügipoolel on pigem kohalikud investorid. Suuremate emitentide aktsiad ei ole jäänud küll puutumatuna üldisest negatiivsest meeleolust, ent samas võib ka täheldada välismaist institutsionaalset huvi just likviidsemates nimedes," märkis Suimets.

Tema hinnangul on müügi ajendid erinevad. "Kindlasti paneb paljusid muretsema jätkuv Ukraina konflikt," nentis ta. "Samas kui närvilisust turgudel põhjustavad ka Hiinas avaldatud ootustele alla jäänud makronäitajad."

Tallinna börsil annab Suimetsa sõnul tunda aktiivse ostuhuvi puudumine paljudes vähemlikviidsetes nimedes. "Kui müüjatel on huvi pigem riski kiiremas korras vähendada, siis ostuhuvilised praegu veel ei kiirusta, vaid ootavad enne turule tulekut olukorra rahunemist," lausus ta.

Suimets lisas, et paljudel fondijuhtidel on prioriteedid siiski mujal kui Baltimaades.  "Investoril tasub arvesse võtta globaalset närvilisust, millele ei paista kiiret lahendust tulema. Selgelt toovad ka laiaulatuslikud müügilained kaasa ülereageerimist paljude emitentide aktsiates," märkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2014, 17:50
Otsi:

Ava täpsem otsing