USA-l sanktsioonid 11 isiku vastu

Sirje Rank 17. märts 2014, 16:20

USA valitsus andis täna teada isikute nimed, kelle suhtes kehtestatakse sanktsioonid Ukraina demokraatlike protsesside ja institutsioonide õõnestamise eest.

Nimekirjas on seitse Venemaa valitsusametnikku: president Vladimir Putini abi Vladislav Surkov, presidendi nõunik Sergei Glazjev, duumasaadik ja SRÜ, Euraasia ja kaasmaalaste komisjoni juht Leonid Slutski, Föderatsiooninõukogu liige ja põhiseaduskomisjoni juht Andrei Klišas, Föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko, asepeaminister Dmitri Rogožin ning riigiduuma liige Jelena Mizulina.

Lisaks neli ukrainlast - Krimmis võimupöördega peaministriks saanud Sergei Aksjonov, Krimmi parlamendi spiiker Vladimir Konstantinov, Ukraina ametist tagandatud president Viktor Janukovitš ning teda materiaalselt ja muul moel toetanud Viktor Mevedtšuk.

"Oleme sanktsioonid välja töötanud, et panna vastutama isikud, kes omavad mõjuvõimu Venemaa valitsuses ja kes on vastutavad olukorra halvenemise eest Ukrainas. Oleme valmis neid sanktsioone rakendama, kui olukord seda nõuab," teatas Valge Maja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2014, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing