Börs: investorid jäid Putinit uskuma

Fredy-Edwin Esse, California 18. märts 2014, 22:19

Standard & Poor's 500 indeks on teinud suurima kahepäevase tõusu viimase viie nädala jooksul, mis on märk, et investorid jäid uskuma Venemaa president Vladimir Putini sõnu, et Ukrainat nemad ei ründa.

"Ma ei taha Ukrainat lõhestada, me ei vaja seda," ütles Venemaa president kõnes riigiduumale. "Ärge uskuga neid, kes hirmutavad teid Venemaaga ja ütlevad, et teised regioonid järgnevad Krimmile."

Lääneriikide juhid mõistsid Putini allakirjutatud annektsioonilepingu hukka ning lubasid täiendavaid sanktsioone juba sel nädalal. Ukraina samal ajal teatas, et konflikt on läinud diplomaatilisest üle sõjaliseks, sest grupp relvastatud mehi üritas üle võtta Krimmis asuvat Ukraina sõjaväebaasi, mille käigus hukkus üks Ukraina sõdur.

USA aktsiaid aitas lisaks veel kinnisvarasektor. Kaubandusministeeriumi raporti kohaselt kasvasid ehitusluba taotlused veebruaris 7,7% aastases võrdluses, mis on suurim kasv pärast oktoobrit ja märk, et külmast ilmast tingitud tagasilöök on vaibumas.

Täna algas Föderaalreservi avatud turu komitee kahepäevane koosolek. Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul alandab keskpank enda igakuiseid võlakirjaoste 10 miljardi dollari jagu. Koosoleku lõppedes tehakse homme otsus teatavaks.

Microsofti aktsia tõusis samal ajal kõrgeima tasemeni pärast 2000. aasta juulikuud. Täna ilmusid meediasse uudised, et uus tegevjuht Satya Nadella tutvustab 27. märtsil iPadile mõeldud Microsoft Office'it, mis Bernstein Researchi hinnangul võib Microsoftile aastas sisse tuua 1,1 kuni 1,5 miljardit dollarit lisa käivet.

Microsofti aktsia rallis uudise peale tänasega 3,94% ja tõusis 39,55 dollarini. Tänase tõusuga on Microsofti aktsia aasta algusest 5,7% plussis.

Tänagi oli hea päev USA aktsiaturgudele ning koos eilse tõusuga on S&P 500 indeks lisanud nüüd kahe päevaga 1,7%, mis on viie nädala suurim tõus. USA peamine indeks kerkis täna 0,72% ja sulgus 1872,25 punktil.

30 liikmega Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 16 336,19 punkti peal ehk 0,55% kõrgemal kui eile. Nasdaqi komposiitindeks rallis Microsofti vedamisel 1,25% ja läks õhtule 4333,31 punktil.

Pingete leevendudes andis kulla hind täna teist päeva järjest järele. Väärismetalli aprillikuise tellimuse futuuri unts odavnes New Yorgi kaubabörsil 1,27% ja maksis 1355,50 dollarit. Barrel naftat kallines samal ajal 1,53%, makstes 99,58 dollarit.

Rubla on sel aastal kukkunud dollari vastu 9,6%, mis Bloombergi andmeil on üks suurimaid kukkujaid 175 valuuta hulgas. Tänasega suutis rubla nii dollari kui euro vastu kallineda. Euro kallines tänasega dollari vastu 0,07% ja võrdus 1,3932 dollariga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2014, 22:19
Otsi:

Ava täpsem otsing