IMF liiga optimistlik prognoosides majanduskasvu

Fredy-Edwin Esse, California 18. märts 2014, 21:12

Täna avalikuks saanud värske uuring leiab, et Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kipub majanduslanguste ajal tegema liiga optimistlikke majandusprognoose.

IMFi teeb üldjuhul liialt optimistlikke sisemajanduse koguprodukti kasvuprognoose regionaalsete või globaalsete majanduskriiside korral, vahendab MarketWatch aastatel 1990 kuni 2011 tehtud lühi- ja keskpikki prognoose analüüsinud uuringut.

"Tähelepanuväärselt liiga optimistlikud majanduskasvu prognoosid leiavad aset just regionaalsete või globaalsete kriiside korral, lisaks ka riikides endis aset leidvate kriiside ajal. Peale nende kordade ei näidanud prognoosid olulist kõikumist ühele ega teisele poole," kommenteeris IMF-i Independent Evaluation Office.

Uuring lisas, et valuutafondi lühiajalised prognoosid olid võrreldavad erasektoris tehtud prognoosidega.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2014, 21:12
Otsi:

Ava täpsem otsing