Obama lisas sanktsioone

Sirje Rank 20. märts 2014, 17:37

USA president Barack Obama ütles täna, et USA kehtestab vastusena Krimmi annekteerimisele uue raundi sanktsioone Venemaa mõjukate isikute vastu, kelle hulgas on ka valitsusametnikud.

Lisaks esmaspäeval avalikustatud üheteistkümnele isikule on nimekirjas 20 uut nime. Nimekirja on teiste hulgas lisandunud Venemaa presidendi administratsiooniülem Sergei Ivanov ja tema asetäitja Aleksei Gromov, presidendi abi Andrei Fursenko, duuma asespiiker Sergei Železnjuk, partei Õiglane Venemaa fraktsiooni juht Sergei Mironov. Nimekirjas on ka ärimees Gennadi Timtšenko  ja Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin, samuti Putini judopartner Arkadi Rotenberg, kes on osanik tee-ehitusfirmas Mostotrest.

Sanktsioonid kehtestatakse ka Bank Rossija suhtes.

Lisaks on Obama allkirjastanud korralduse, mis võimaldab rakendada sanktsioone Venemaa majanduse olulisemate sektorite suhtes.

Obama ütles, et USA on jätkuvalt väga mures Ukrainas kujunenud olukorra pärast.

Esimestest sanktsioonidest teatas USA valitsus selle nädala esmaspäeval peale Krimmis toimunud refrerendumit.

Venemaa vastas omakorda üheksale ameeriklasele viisakeelu kehtestamisega. Nimekirjas on teiste hulgas Esindajatekoja spiiker John Boehner, senaator ja endine presidendikandidaat John McCain ning Obama julgeolekunõunik Ben Rhodes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2014, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing