Reuters eksis uudises Moskva murest Eesti venelaste pärast

Rivo Sarapik 20. märts 2014, 16:53

Uudisteagentuur Reuters kirjutas eile ekslikult, et Venemaa diplomaat avaldas muret Eesti venekeelse elanikkonna diskrimineerimise pärast ja võrdles seda Ukrainaga.

Reutersi uudis sellest, et Venemaa pööras tähelepanu Eesti venekeelse elanikkonna diskrimineerimisele oli üsna hirmutav ja leidis kajastust uudisportaalides üle maailma, vahendab ERR.

Reuters tsiteeris uudises anonüümset diplomaati, kelle sõnul ei tohiks emakeele tõttu diskrimineerida ühtegi rahvast ning Venemaa "on mures nende sammude pärast, mis selles valdkonnas on tehtud Eestis ja Ukrainas". Tegelikult ei ähvardanud Venemaa diplomaat Roman Kašajev ÜRO inimõiguste komisjonis Eestit ning Reuters unustas kontrollida tema juttu otseallikast.

Reutersi lugu põhineb selle istungi kirjavigadega lühikokkuvõttel, kus Venemaa puhul on välja jäetud viide Lätile ja võrreldud Eesti olukorda Ukrainaga. Sedasama uudist mainiti eile ka mitmes USA uudistekanalis, näiteks ka CNNis, kus telediktorid kinnitasid uudist kajastades veelkord, et Eesti on NATO liige ja Eesti ähvardamine võib tuua ka USA sõjalise vastuse.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2014, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing