Euroopa laiendas sanktsioone

21. märts 2014, 08:41

Euroopa Ülemkogu kehtestas sanktsioonid veel 12 Venemaa ja Ukraina kodaniku suhtes suhtes. Laiendatud nimekirjas on kokku kolmkümmend kolm inimest, kes on vastutavad Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumise eest.

Üsna ootuspäraselt piirdusid Euroopa liidrid oma vastuses Krimmi annekteerimisele sanktsioneeritavate nimekirja pikendamisega. Euroopa Komisjonile tehti ülesandeks töötada välja majandus- ja finantssanktsioonid, mida liidrid lubasid kasutada, kui olukord halveneb, vahendas ERR.

Lisatud 12 venelase ja ukrainlase nimed avalikustatakse täna pärastlõunal. Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles, et nimekiri on sarnane USA eile vastu võetud sanktsioonidega. Samas andis kantsler mõista, et oligarhe sealt ei leia.

Euroopa Komisjonile tehti ülesandeks valmistada ette majanduslikud sanktsioonid.

Merkeli sõnul lähevad niinimetatud kolmanda etapi sanktsioonid käiku, kui Venemaa peaks tungima Ida- või Lõuna-Ukrainasse.

Prantsusmaa president Fran?ois Hollande pidas öösel antud pressikonverentsil vajalikuks rõhutada Venemaa ja Krimmi olulisi ajaloolisi ja kultuurilisi sidemeid, lisades, et Ukraina ei peaks nõudma Euroopa Liidu liikmekssaamist.

Täna hommikul allkirjastab Euroopa Liit Ukrainaga assotsiatsioonileppe poliitilised peatükid. Hoolimata laienemis- ja naabruspoliitika voliniku Štefan Füle ja Balti riikide korduvatest üleskutsetest ei leia leppest sõnagi Ukrainale Euroopa Liiduga liitumisperspektiivi lubamisest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2014, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing