Taavi Kotka: riigiasutustel puudub IT mänguplaan

26. märts 2014, 11:04

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) IKT asekantsler Taavi Kotka ütles eilsel Äripäeva strateegilise IT juhtimise seminaril, et riigiasutused peavad hakkama tõsisemalt mõtlema IT-strateegia juurutamisele.

Kotka esines seminaril ettekandega „IT juhtimise strateegiline mõõde paberil ja praktikas“, kus tõdes, et sarnaselt eraettevõtetele vajavad ka riigiaustused kindlat IT strateegiat või mänguplaani, kuna see võimaldab paremini tegevusi planeerida ning efektiivsemalt investeeringutega ümber käia.

„Riigi IT valitsemine peaks olema tõhus ning igal investeeringul peaks olema kindel eesmärk asju paremaks muuta. Iga olulist IKT-investeeringut peab käsitlema eraldi äriprojektina,“ loetles Kotka eesmärke, mida võiks riigiasutustes rakendada.
Tema sõnul hakkas MKM investeeringuid äriprojektide põhimõttel hindama eelmisel sügisel. See tähendab, et kui mõni asutus tuleb IKT projektide tarbeks ministeeriumilt raha küsima, peab ta tõestama, kuidas investeering ennast tagasi toodab.

Loe täismahus Äripäeva IKT sektori teemaveebist ITuudised.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. March 2014, 11:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing