Krimmile 2,8 mld dollarit

Romet Kreek 26. märts 2014, 11:37

Venemaa plaanib tänavu kulutada eelarvereservist vähemalt 2,8 miljardit dollarit, et subsideerida Krimmi, mille ta annekteeris Ukrainalt, vahendab Bloomberg kaht asjaga kursis olevat inimest.

Valitsus kaalub 100 miljardi rubla (2,8 miljardi dollari) kuni 130 miljardi rubla kulutamist, et toetada Krimmi ja Sevastopoli linna. Toetus võib kasvada kuni 260 miljardi rublani, kui pensionid ja ametnike palgad tõsta Venemaa tasemele.

Putin nõudis läinud nädalal, et Krimmis tuleb viivitamata tõsta pensione. Krimm vajab aserahandusminister Aleksei Likhaševi sõnul lisaks subsideerimisele 3,8 miljardit dollarit transpordi ja puhkerajatiste investeeringuteks.

Venemaa plaanib juba niigi kulutada vähemalt 50 miljardit rubla Kertši väinale silla ehitamiseks, mis ühendaks Krimmi Venemaaga. Transpordiministri Maxim Sokolovi sõnul ei saa välistada ka veealuse tunneli rajamist.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov ütles, et Krimm ja Sevastopoli linn võivad tänavu kogeda 55 miljardi rublast eelarvepuudujääki, mille Venemaa katab täielikult.

Kahe kuuga on Venemaa riigieelarve 30,5 miljardi rublases ülejäägis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 12:04
Otsi:

Ava täpsem otsing