Sätime suuri kohalikke eesmärke

01. aprill 2014, 00:00

Eestis kurdetakse tihti, et pärast NATOt, Euroopa Liitu ja eurot meil justkui polegi ühiskonnas enam suurt eesmärki, mille poole püüelda. Kõige enam joonistub ehk välja soov, et inimestel oleks Eestis lihtsalt hea olla ja elada, igas mõttes.

Võib-olla on see nii ja võib-olla ei olegi vaja uut suurt eesmärki jõuga tagant suruda. Või siis otsida taga, nagu Pipi ja tema sõbrad spunki taga otsisid. Kindlasti pole põhjust hakata seda ka mõttetalgute korras välja mõtlema. Küll see tuleb ise, kui õige aeg käes. Seniks on aga hea seada näiteks kohalikul tasandil oma kandi suuri eesmärke. Need võivad olla nii filosoofilisemat kui ka praktilisemat laadi. Peaasi, et haaraksid kaasa väga paljusid elanikke.

Narva (ümber)kujundamine. Selles mõttes on huvitavaks kas või Narva, kus endise Kreenholmi manufaktuuri tühjalt seisvatesse hoonetesse Varesesaarel ja Narva jõe kaldal on rootslastest omanikud plaaninud hiiglasliku meelelahutuskeskuse, mille ümber peaks koonduma Narva uus linnaosa. Arendus on seejuures kavandatud nii mahukas ja pikaajaline, et isegi omanikud ise ei pruugi enda sõnutsi selle lõplikku valmimist näha.

Nii suure plaani puhul võiks küll oodata, et sellega lähevad ühel või teisel moel kaasa paljud Narva ja Kirde-Eesti elanikud ning ettevõtjad. Aidates nõndaviisi sisuliselt kaasa ühe linna ajaloo kujundamisele, sest selline ju arendajate suur eesmärk on.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2014, 19:01
Otsi:

Ava täpsem otsing