Kreeka saab kätte uue laenuosa

Sirje Rank 01. aprill 2014, 13:19

Ateenas kohtuvad euroala rahandusministrid kiitsid täna heaks järgmise väljamakse Kreeka abilaenust.

8,3 miljardit eurot makstakse välja kolmes jaos. Esimese osa suurus on 6,3 miljardit eurot. Ülejäänud väljamaksed - kumbki miljard eurot - on seotud kreeditoridega kokku lepitud eeltingimuste täitmisega, seisab eurogrupi tänases avalduses.

Pühapäeval kiitis Kreeka parlament napi enamusega heaks hulga lubatud majandusreforme alates sellest, kuidas rekapitaliseerida panku, kuni reeglite leevendamiseni, et osasid apteegikaupu saaks müüa ka supermarketites.

Laenuosa väljamakse on viibinud, kuna Kreeka ei suutnud kaua aega troikat veenda, et on nõutud tingimused täitnud.

"See on olnud vaevaline protsess, kuid nüüd on meil positiivne tulemus," ütles eurogrupi juht ja Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem. "Kreeka valitsus on ellu viimas või võtnud kohustuse lähiajal ellu viia olulisi reforme, mis suurendavad Kreeka majanduse kasvupotentsiaali, loovad töökohti ja ergutavad investeeringuid."

Eile kinnitas Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras agentuuri Bloomberg telekanalile, et Kreeka kolmandat abipaketti enam ei vaja.

"Kreeka majandus on stabiliseerumas - ootame sel aastal majanduskasvu taastumist ja töötuse järk-järgulist alanemist," ütles Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn. 

Euroopa Komisjon prognoosib Kreeka majandusele, mis on kuus aastat järjest languses olnud, tänavu 0,6% suurust kasvu. Eurostati täna avaldatud andmetel on töötus Kreekas 25,6% tööealisest elanikkonnast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2014, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing