Saudi Araabia: ateistid on terroristid

Juhan Lang 02. aprill 2014, 11:29

Saudi Araabia on kehtestanud mitmeid uusi seadusi, mille järgi on ateistid terroristid, seisab inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch'i (HRW) avaldatud raportis.

Briti väljaanne The Independent kirjutab, et Saudi Araabia kuningas Abdullah on uute seadustega püüdnud välistada igasuguse poliitilise teisitimõtlemise ja protestid, mis võiks "kahjustada avalikku korda".

Uued seadused on suuresti kannustatud kasvavast hulgas saudidest, kes löövad kaasa Süüria kodusõjas, kus varasemalt levisid ideed monarhia kukutamisest. HRW teatel on kuningas seetõttu välja andnud seaduse, mis käsitleb väljaspool kuningriiki sõjategevuses osalemist kriminaalkuriteona. Säärase teo eest võib järgneda 3-20 aasta pikkune vangistus.

Eelmisel kuul väljastas siseministeerium järgmised regulatsioonid, mis määratlevad grupid, mida valitsus peab terroriorganisatsioonideks. Nende seas on ka Moslemi Vennaskond.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2014, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing