Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Venemaa esitas Saksamaale ministri Hitleri-märkuse pärast noodi

Kaisa Gabral 04. aprill 2014, 09:02

Vene välisministeerium esitas Saksa suursaadikule noodi seoses Saksa rahandusministri Wolfgang Schäuble avaldusega, kirjutas Postimees.

Avalduses võrdles Schäuble president Vladimir Putini taktikat Krimmi annekteerimisel Adolf Hitleri tegutsemisega Saksa territooriumi laiendamisel enne Teist maailmasõda. "Hitler hõivas sarnaste meetoditega Sudeedimaa," ütles Schäuble, lisades siiski, et ei võrdle Venemaad natsi-Saksamaaga.

Vene välisministeerium nimetas Schäuble esmaspäevast võrdlust "ajalooliste sündmuste ja faktide jõhkraks manipulatsiooniks" ning teatas, et Venemaa peab "Saksa ministri seesuguseid pseudoajaloolisi ekskursse provokatsiooniks".

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2014, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing