Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Puhkepäev. Kevade esimesed kultuuriliblikad

11. aprill 2014, 00:00

Festival “Saksa kevad” pakub lähinädalatel põnevaid muusika-, kino-, kirjandus- ja kunstielamusi, kutsub raamatukogurallile ja saksa keelt õppima.

Alates eelmisest aastast keskendub “Saksa kevade” programm igal aastal ühele konkreetsele liidumaale, mida esitletakse. “Selle poolest on selleaastane kultuuriprogramm Schleswig-Holsteini liidumaa nägu. Schleswig-Holsteini puhul on kindlasti ühist ajalugu ja sidemeid Eestiga rohkem kui ühelgi teisel Saksamaa liidumaal,” sõnas ettevõtmise üks korraldajatest Maris Hellrand.

Pärnu Keskraamatukogus on selleks puhuks avatud näiteks raamatunäitus “Schleswig-Hol­stein: maa ja inimesed” – lugemissaalis on välja pandud liidumaad puudutavad teosed, mis tutvustavad piirkonda, selle ajalugu ja kuulsaid inimesi. Samuti on toimumas Eesti Rahvusraamatukogus raamaturalli ja veebikeskkondades (www.deutausges.de ja www.edlv.ee) mitu liidumaa kohta teadmisi testivat viktoriini.

Saksa artistide džässikontserdid, näitus “Õueeksperiment”, mille raames Kumu sisehoov saab seeläbi suvehooajaks uue näo, ning filminädal “Uus Saksa Film: Schleswig-Holsteini eri” esitlevad samuti kõik just Schleswig-Holsteini kunstnikke. “Saksamaa on nii suur, et tundub käegakatsutavam esitleda igal kevadel just ühte liidumaad,” lausus Hellrand.

Fookuses Schleswig-Holsteini kultuur. Jazzkaarel esineb JazzBaltica festivali raames 1991. aastal ilmavalgust näinud JazzBaltica Ensemble, mis koosneb Läänemere-äärsete riikide muusikutest,  ühes Nils Largeniga, kes oma punase trombooniga on tuntud kui “Mr. Redhorn”. Ta on alates 2012. aastast muide ka mainitud festivali ja ansambli kunstiline juht.

Filmifestivali arvukate linateoste hulgast soovitab Hellrand kindlasti ära vaadata 2013. aasta võõrkeelse Oscari nominentfilmi “Kaks elu”, mille keskmes peategelase Katrine lapsepõlvekummitused, mis teda täiskasvanunagi saadavad – nimelt üritati temast Lebensborni lastekodus “väärikas aarialast” kasvatada. Ja otse loomulikult ei tasu jätta kasutamata võimalust festivali toimumise ajal ka saksa keele õppimisega algust teha, üritusi selleks puhuks toimub mitmeid.

 

Fookuses

  • Festival “Saksa kevad”

21.04–12.05 Eesti erinevais paigus
Kavas: kontserdid, näitused, filminädal, keeleõpe, majandus- ja teadusüritused
www.saksakevad.ee 

Tasub teada

  • Tutvu teiste riikide kultuuriga

Sündmused

Jaapani animefilmide festival
15.–24.04 Tallinna ja Tartu kinodes
www.animefest.eu/JAFF8

Kontsert: Eivor Fääri saartelt ja Unenäopüüdjad
16. ja 17.05 kl 20 Padise kloostris
www.facebook.com/yhelossihaaled

Näitus: “Elektromagneetiline. Põhjamaade moodne kunst 1918–1931”
Kuni 18.05 Tallinnas Kumus
www.ekm.ee

Fenno-Ugri filmifestival
4.–8.06 Võrumaal Tsiistres
www.tallinn.balassiintezet.hu/en

Euroopa Kultuuripealinn Riia
riga2014.org

Vaata, millal toimub veel kultuuriüritusi
Hispaania Maja
www.hispaaniamaja.ee

Konfutsiuse Instituut (Hiina)
www.tlu.ee/et/konfutsiuse-instituut

Prantsuse Kultuurikeskus
www.ife.ee

Põhjamaade Ministrite Nõukogu (Soome, Rootsi, Norra, Taani, Island)
www.norden.ee

Ungari Instituut
www.tallinn.balassiintezet.hu/en

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2014, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing