Allikmaa jätkab ERRi juhina

16. aprill 2014, 08:47

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu otsustas eile korralisel koosolekul, et Margus Allikmaa jätkab juhatuse esimehena ning uueks juhatuse liikmeks saab Ainar Ruussaar.

"Aktuaalse kaamera" andmetel toimus Allikmaa üle salajane hääletus, mille tulemus oli 4:4, vahendas ERRi uudisteportaal. Lahkuva juhatuse liikme Hanno Tombergi asemele esitas Allikmaa kunagise ETV juhi, praeguse BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaare, kelle poolt andis nõukogu kuus ja vastu kaks häält.

"Uue juhatuse liikme ülesanne oleks ajakirjandusliku sisu sõltumatuse tagamine. Arutelu oli pikk ja põhjalik, aga lõpuks jäi peale seisukoht, et kuna Allikmaa tegi ettepaneku nimetada sisu eest vastutavaks juhatuse liikmeks Ainar Ruussaare, kes on olnud ka ETV peadirektor ja kes on selles valdkonnas vaieldamatult Eesti üks tugevamaid tegijaid üldse, siis nõukogu otsus oli see, et praegust juhatuse esimeest tagasi ei kutsuta, vaid nimetatakse juhatuse liikmeks Ainar Ruussaar," ütles ringhäälingunõukogu esimees Agu Uudelepp.

Ainar Ruussaar ütles, et kaalus ettepanekut pikalt. "Ma olen töötanud ETV-s ja minu jaoks on ERR-i tulevik väga oluline. Usun, et suudan oma teadmisi ja oskusi rakendada selles organisatsioonis selleks, et koostöö toimiks ja tulemus oleks võimalikult parem," rääkis uus juhatuse liige.

Ruussaar loodab, et suudab usalduse ERR-is taastada. Senine sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer võiks Ruussaare hinnangul oma ametis jätkata.

Hanno Tomberg teatas 25. märtsil, pärast Kaljuveeri vallandamisteadet, et lahkub 1. juunil ametist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2014, 08:47
Otsi:

Ava täpsem otsing