Ruussaar: ERRi pärast mul kõik kohad valutavad

Mari Mets 16. aprill 2014, 11:54

Rahvusringhäälingu juhatuse liikmeks kinnitatud Ainar Ruussaar ütles, et tahaks ERRis näha rahu, vaikust ja ajakirjanduslikku meisterlikkust.

"Mul kõik kohad valutavad rahvusringhäälingu saatuse pärast. Kuigi mul pole rahvusringhäälingu programmidele laias laastus midagi ette heita, luban, et vastan küsimusele, mis tuleb esimesena ümber korraldada, juba mõne aja pärast. Loosung, millega sinna lähen, võiks olla "Koostöö, kompetents ja kodurahu!"," ütles praegune uudisteportaali BNSi peatoimetaja, eile õhtul ERRi juhatusse kinnitatud staažikas ajakirjanik Ainar Ruussaar, kelle ülesandeks saab kvaliteetse ajakirjandusliku sisu ja sõltumatuse tagamine.

Ruussaare sõnul ei tulnud tema juhatusse valimine talle üllatusena. "Jutt sellest käis juba nädalapäevad enne, aga konkreetne otsus eile õhtul oli ikkagi ootamatu. Ega ma tulevikku ette näha ei osanud," sõnas ta. Kunagine ETV peadirektor Ruussaar valiti ERRi juhatusse sealt lahkuva liikme Hanno Tombergi asemel häälteenamusega 6:2.

Küsimusele, kui kergelt tuli tema jaoks otsus pakkumine vastu võtta, vastas Ruussaar: "Olen olnud 25 aastat ajakirjanik ja olen 47aastane mees, ma ei hüppa pea ees katuselt alla."

Ruussaar kinnitas, et tema lahkumine BNSi peatoimetaja kohalt rahvusringhäälingu juhatusse pole kindlasti vaid nädalate küsimus, see on pikem protsess. "Seda, kes saab BNSi uueks peatoimetajaks, ma täna öelda ei oska. Aga BNSist on ennegi inimesi ära läinud ja tagasi tulnud ning ka Ruussaar ise on ära läinud ja naasnud. BNS jätkab ikka samamoodi. Ükski organisatsioon pole seotud ühe ainsa inimesega," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. April 2014, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing