Putini toetus läheneb rekordkõrgusele

Harry Tuul 17. aprill 2014, 12:14

Venemaa presidendi Vladimir Putini populaarsus on tõusnud ajaloolise maksimumi lähedale. Üha enam venelasi ütleb, et riigipea on neile sümpaatne ja nad usaldavad teda, nähtub Levada keskuse uuringust.

Aastaga on usaldus Putini vastu järsult kasvanud. Teda usaldab 71% venemaalastest võrreldes 57%ga aasta varem. Putinit ei usalda 20% venemaalastest võrrelduna 35%ga eelmisel aastal, vahendab zagolovki.ru.

Ka sümpaatia kolmekordse presidendi suhtes on kasvanud, mida tõi esile 31% vastanutest. Mullu vastas enim küsitletutest 30%, et "ei oska öelda tema kohta midagi halba". Tänavu on sama vastus teisel kohal (29%) ning kolmandal kohal on neutraalne või ükskõikne suhtumine (15%). Antipaatiat tunneb Putini vastu vaid 2%, võrreldes 5%ga mullu.

Levada keskuse asedirektori Aleksei Graždankini sõnul on Putini populaarsuse tõus seotud Krimmi liitmisega Venemaaga. Eelmine usalduse tipp (80%), mida keerulise majandusliku olukorra pole enam saavutatud, jääb 2008. aastasse Gruusia sõja aega.

Kiire usalduse tõus on toimunud just viimastel kuudel. Kui veebruaris nimetas kõige usaldusväärsemaks poliitikuks Levada uuringu järgi Putinit 36%, siis märtsis juba 51%. Kui kaua võib kõrge reiting püsida, Graždankin öelda ei osanud selgitades, et see sõltub sündmustest Ukrainas ja majandusolukorrast Venemaal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2014, 11:14
Otsi:

Ava täpsem otsing