Moskva Pank: me ei tulnud sõda pidama

23. aprill 2014, 00:00

Eile toimus Eesti Krediidipanga aktsionäride koosolek, mis möödus võrreldes sügisesega rahulikult. Moskva Panga esindaja Paul Keres märkis enne koosolekut nõukogu esimehele Andrus Klugele, et nad ei tulnud mingit sõda pidama.

Kolm päevakorrapunkti. Aktsionäride koosoleku päevakorras oli kolm punkti: panga ja konsolideerimisgrupi 2013. aasta majandusaasta aruande kinnitamine, panga 2013. aasta majandusaasta kasumi jaotamine ja panga 2014. aasta majandusaastaks audiitori nimetamine ning audiitorile tasu maksmise korra nimetamine.

Krediidipanga juhatus pakkus koosoleku juhatajaks advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene partneri Hannes Vallikivi. Moskva pank esitas alternatiivse koosoleku juhataja kandidaadi Toomas Tamme Glikman Alvin ja Partnerid Advokaadibüroost. Aktsionäridest hääletas 59,92% Toomas Tamme poolt, kes asus koosolekut juhatama. Vallikivi poolt oli 33,3% aktsionäridest.

Majandusaasta aruanne. “Krediidipangal läks eelmine aasta igas mõttes väga hästi, ehkki majanduskeskkond jäi ootustele tugevalt alla,” kommenteeris Krediidipanga juhatuse esimees Valmar Moritz. “Krediidipanga turuosa on Eesti turul väike, ­bilansi järgi 1,3%.”

Krediidipanga bilansimaht kahanes mullu 259,6 miljoni euroni ja hoiused langesid 211,9 miljoni euroni, samas kasvas laenude maht, lisas ta.

Panga strateegia järgi on ­tänavu plaanis laiendada ette­võtte finantseerimist ja toodete valikut.

Eelmise aasta majandus­aasta aruanne kinnitati koosolekul ühehäälselt. Panga kasumiks kujunes mullu 445 957,38 ­eurot, panga ettepanek on kanda 22 297,87 eurot reservkapitali ­bilansireale ning 423 659,51 eurot järgmistele perioodidele kogunenud kahjumi katteks. Ka see päevakorrapunkt võeti ühehäälselt vastu.

Audiitor tekitas erimeelsusi. Krediidipanga juhatus tegi ette­paneku valida panga audiitor­bürooks Deloitte Audit Eesti, kes on panka auditeerinud viimased kolm aastat. Moskva Pank omakorda tegi ettepaneku valida ­audiitorbürooks PricewaterhouseCoopers. Deloitte Eesti pakkumine oli seejuures umbes 25 000 euro võrra odavam.

Aktsionäri East Capital Eastern Europe esindaja advokaat Anto Kasak ütles, et koosolek peaks valima audiitoriks Deloitte Eesti. “Miks rikkuda toimivat süsteemi? Peaks toetama audiitorit, kellega on koostöö sujunud ja odavam,” märkis ta. Hääletus andis siiski vastupidise tulemuse. Deloitte Eesti poolt hääletas 26,12% ja vastu 59,92% aktsionäridest. Ülejäänud olid erapooletud. PricewaterhouseCoopers sai 69,9% poolt- ja 25,2% vastuhäältest. Koosolekul võeti vastu otsus, et Krediidipanka auditeerib edaspidi Pricewaterhouse­Coopers.

Koosolekul oli kohal ka ­Moskva Panga asepresident Aleksandr Jaškin, kes keeldus kommentaare jagamast. Ta ütles, et kõigile küsimustele vastab Moskva Panga pressiosakond. Väitele, et pressiosakonnast ei tule küsimustele vastuseid, vastas ta, et see on siiski nende töö. “Meie kommenteerime kohtus,” märkis ta ja lisas, et suuraktsionärina seisavad nad oma ­õiguste eest Krediidipangas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2014, 19:00
Otsi:

Ava täpsem otsing