Laanet: Savisaare pank on julgeolekurisk

Indrek Kald 23. aprill 2014, 10:58

Tänases julgeolekukeskkonnas on kahtlase väärtusega finantsasutuse loomine Tallinna munitsipaalpanga näol Eesti omariiklusele tõsine risk, usub riigikogu liige Kalle Laanet.

"Tallinna panga loomise idee ei ole ajendatud millestki muust kui linnajuhi isiklikust võimu kinnistamise vajadusest, mida praegu soodustab [Vene presidendi Vladimir] Putini lähikondlaste vajadus finantse ümber kantida," kirjutas ta Saarte Hääles.

Kas nüüd, mil EL ja USA on rakendanud finantssanktsioone Putini lähikondlaste osas, on vaja usaldusväärset finantsasutust omade juures, küsis Laanet. Ta lisas, et Keskerakonna juht Edgar Savisaar oli esimene ELi parteiliider, kes õigustas avalikult putinliku Venemaa tegevust Ukrainas.

"Andes vanakuradile sõrme ehk juba raha küsides anti ennast idanaabri mõjusfääri," viitas Laanet 2010. aastal alguse saanud idarahaskandaalile, mil Savisaar küsis Putini lähikondlaselt Vladimir Jakuninilt 1,5 miljonit eurot, kolmandik sulas.

Kaitsepolitsei poolt vahele segatud katse tõttu hankida Venemaalt poliitilist rahastust nimetati Savisaart kapo materjalides ja Eesti ajakirjanduses Venemaa mõjuagendiks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2014, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing