Muuli peab hüvitama Talvistele 5000 eurot

23. aprill 2014, 10:48

Harju maakohus mõistis ajakirjanik Kalle Muulilt vandeadvokaat Üllar Talvistele välja 5000 eurot seoses oma raamatus "Isamaa tagatuba. Mart Laari valitsus 1992–1994" avaldatud ebaõigete andmetega, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Kohus kohustas Muulit avaldama omal kulul hiljemalt 15 päeva jooksul kohtuotsuse jõustumisest Delfi veebilehel ja ajalehes „Eesti Ekspress“ ebaõigeid andmeid ümber lükkav teadaanne, mis peab moodustama ¼ ajalehe lehekülje pinnast ning lehekülg ei tohi olla ajalehe eelviimane ega viimane.

Teadaanne peab olema järgmine: „KALLE MUULI AVALDAS ADVOKAAT ÜLLAR TALVISTE KOHTA VALEANDMEID“. Raamatus „Isamaa tagatuba“ avaldas Kalle Muuli peatüki pealkirjaga „Advokaat Talviste lõppmäng,“ milles on avaldatud järgmised tegelikkusele mittevastavad andmed - advokaat Üllar Talviste üritas toime panna pettust, advokaat Üllar Talviste üritas saada rahalist kasu Israeli relvatehase TAAS poolt Eesti riigile pakutud kompromissist.

Raamatus kirjutab Muuli: "Ootamatult soovitas Talviste pärast seda kohtumist oma kliendil Sven Mikseril sõlmida IMI-ga kokkulepe summas 600 000 dollarit pluss 50 000 seni kantud kulusid. /.../ Oleks piisanud vaid Sven Mikseri allkirjast ja Eesti riik oleks kaotanud 1,1 miljonit sellest 1,75 miljonist dollarist, mis Londoni arbitraaž aastal 2003 lõpuks IMI-lt Eesti kasuks välja mõistis. /.../ Kelle vahel oleksid pettuse õnnestumise korral jagunenud need 1,1 miljonit dollarit, mis Eesti riigil oleks saamata jäänud, pole vist raske oletada."

Kohtuotsuse saab vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2014, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing