Halvad uudised kukutavad aktsiaid

Romet Kreek 25. aprill 2014, 12:41

Euroopas on käimas aktsiaturul langus, kuna paljude ettevõtete tulemused on jäänud ootustele alla ning USA ja Venemaa vahelised suhted on halvenenud Ukraina tõttu.

Neste Oili aktsia hind kukkus 6%, kuna ettevõte alandas 2014. aasta kasumiprognoosi. Deutsche Banki aktsia hind langes 2%, kuna pank võib teatada täiendava kapitali kaasamisest. Meeldivaks erandiks oli Electroluxi aktsia, mis tegi 4,5aasta suurima päevase tõusu, kuna ettvõte tõstis Euroopa nõudluse kasvuprognoosi, olles I kvartali tulemusega ületanud analüütikute ootusi.

Euro Stoxx indeksi 50 aktsiast on ainult kolme hinnad täna tõusnud. Indeks langes täna 0,7%, 3166,46 punktile. Üheksa tuntuma Euroopa indeksi seas oli plusspoolel vaid Rootsi aktsiaindeks (+0,1).

„Tulemused ei ole olnud head,“ ütles BGL BNP Paribasi aktsiastrateeg Guillaume Duchesne Bloombergile. „Ootused on suhteliselt madalad. Kuu jooksul on neid alandatud. Jätkuvalt on probleem Venemaaga. Me ei tea, kuidas olukord muutub.“

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2014, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing