Taani tegi negatiivsete intressimääradega lõpparve

Romet Kreek 25. aprill 2014, 10:00

Taani keskpank näitas valuutaspekulantidele, et nad ei talu vähimatki testi Taani krooni seotuse üle euroga, lõpetades negatiivse intressimäära eksperimendi, mis algas 2012. aastal, vahendab Bloomberg.

Eile tõstis Taani keskpank hoiuste intressimäära miinus 0,1 protsendilt pluss 0,05 protsendile. Laenude baasintressimäär jäi muutmata 0,2 protsendile. Keskpank sekkus valuutarurule ostes Taani krooni, et toetada valuutakurssi. Selle sammu tulemusena on nüüd Taanis hoiuseintressimäär kõrgem Euroopa Keskpanga 0% määrast.

„Ma eeldasin, et keskpank tõstab hoiusemäära EKP tasemele,“ ütles Nordea panga peaanalüütik Lars Peter Lilleore. „Fikseerides selle kõrgemal näitab selget püüdlust tugevdada Taani krooni."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. April 2014, 10:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing