Tallinna Vee saastetasud võivad kasvada

Rainer Saad 25. aprill 2014, 14:47

Tallinna Vee täiendavate saastetasude suurus oli 0,80 miljonit eurot ja see oli tingitud Keskkonnaameti poolt, 2013. aasta detsembris, väljastatud veeloast, milles vähendati seniseid piirmäärasid tsingi ning vase sisalduse osas puhastatud heitvees 400-kordselt.

Ettevõtte sõnul võivad ka järgnevates kvartalites saastetasud finantstulemusi mõjutada. „Muutusest tulenevad lisandunud saastetasud ulatuvad 2014. aasta esimeses kvartalis 0,80 miljoni euroni. Juhul kui kontsentratsioonid jäävad vähendatud tasemele, võib suurem saastetasu mõjutada finantstulemusi ka järgmistes kvartalites, kuni olukord lahenduse leiab,” ütles Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

Tallinna Vee juhatuse liige Karl Brookes ütles tulemusi tutvustavas veebinaris, et praegu pole Eestis ühtegi firmat, mis Keskkonnaameti praegustele kriteeriumitele suudaks vastata. „Eesti Vee-ettevõtete Liit (EVEL) teeb koostööd kõigi veefirmadega, et mõista uusi nõudeid ja kui me saame uut infot, jagame seda ka teistega,” ütles Brookes.

Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) tegedirektori Vahur Tarkemehe sõnul on uus määrus segane ning see pole majanduslikult põhjendatud "Uus määrus on segane, väga raske on mõista milliseid aineid, mis koguses, mis tingimustel tohib veekogusse juhtida ja mida mitte. Me mõistame vajadust säästa keskkonda aga see peab olema majanduslikult põhjendatud ja tarbijale vastuvõetava teenuse hinnaga. Kahjuks on seadusandja jätnud sotsiaal majandusliku uuringu teostamata, mis oleks raskmetallide mõistlikud piirmäärad Eesti oludes. Vase ja tsingi osas on igal EL liikmesriigil võimalik piirmäärasid ise kaalutleda," ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2014, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing